divendres, 1 de juliol del 2011

L'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA “D'ESPANYOLS” A CATALUNYA COSTA 55 MILIONS D'EUROS

Segons informa el Nació digital:

 

La majoria provenen de la Franja així com "d'empadronats per motius sanitaris"


El conseller de Salut, Boi Ruiz, reclama al govern central el pagament de 54,9 milions d'euros per l'atenció sanitària prestada des de Catalunya a ciutadans de l'Estat espanyol. Aquesta xifra s'inclou als 151 milions que Ruiz que reclama el seu departament al ministeri de Sanitat, i que aquest, dimecres va tornar a reivindicar en la seva explicació sobre el pressupost de la conselleria de Salut al Parlament.
Segons els números de Salut, la xifra correspon majoritàriament als ciutadans de la Franja que s'atenen als centres sanitaris de Lleida i a nous empadronats per "motius sanitaris". A aquesta demanda del departament s'afegiria una de les modificacions proposades per la llei Òmnibus, que vol reformar els requisits per accedir a la carta sencera dels serveis sanitaris. Una de les propostes concretes seria un empadronament mínim de sis mesos que evitaria, segons el criteri de la conselleria els acabats d'arribar i els "turistes de salut ocasionals".
De tota manera, Ruiz exigeix aquesta quantitat per "lleialtat" institucional al ministeri de Sanitat espanyol, A més d'aquesta quantitat, el conseller de Salut també insisteix en el pagament dels tractaments per desintoxicació del tabac, campanyes de vacunació o programes d'avortaments, entre d'altres.