dijous, 14 de juliol del 2011

TREBALLADORS DEL DOS DE MAIG MUNTEN UN HOSPITAL DE CAMPANYA DAVANT DE LA GENERALITAT

Segons publica el Periódico:

Veïns i pacients se sumen a la protesta i aprofiten per mesurar-se la tensió i el sucre

Els treballadors de l'Hospital Dos de Maig han muntat un hospital de campanya a la plaça de Sant Jaume davant de la Generalitat de Catalunya per protestar pel tancament del centre sanitari previst per al setembre.

Des de dos quarts de vuit del vespre, els ciutadans que transitaven per la cèntrica plaça barcelonina s'han pogut mesurar la tensió arterial i el nivell de sucre, rebre massatges de mans dels fisioterapeutes o assistir a classes d'educació sanitària gràcies a l'hospital de campanya que han improvisat els treballadors del centre sanitari.
Al mateix temps, amb el lema "No al tancament del Dos de Maig", uns quants centenars de manifestants que s'han congregat al vespre han entonat càntics contra les retallades i la clausura del seu centre sanitari: "Del Dos de Maig, no ens mouran", cridaven alhora.

Suport de col·legues, veïns i pacients

La protesta dels metges i infermers ha rebut el suport d'altres professionals del sector sanitari, de veïns de l'Eixample --on està ubicat l'hospital-- i de pacients i usuaris del centre sanitari.
Els participants en la protesta han llegit un manifest en què han qualificat d'"injustícia" el tancament d'un hospital emblemàtic amb més de 80 anys d'història i han advertit al conseller de Salut, Boi Ruiz, que lluitaran "fins al final".
"No pararem fins que no tinguem firmat que el nostre hospital i el de 135.000 usuaris de l'Eixample no tancarà les portes", han indicat. Una vegada llegit el manifest, els manifestants han celebrat una cassolada popular com les que fa dies que celebren cada nit a les portes del Dos de Maig.