dimecres, 31 d’agost del 2011

METGES VOLUNTARIS ATENEN EN UN CAP DE VILADECAVALLS TANCAT PER LES RETALLADES


Segons publica Europapress.cat

Metges i infermeres del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Trias-Ernest Lluch de Viladecavalls estan atenent pacients voluntàriament tot i que el centre està tancat per les retallades durant l'agost i el setembre, i ha estat l'únic de tot Catalunya que ha tancat totalment.

En protesta pel seu tancament, tres metges, quatre infermeres i quatre auxiliars atenen els veïns de la zona cada dimarts i dijous de 6 a 8 de la tarda.
Els recursos mèdics són mínims però els veïns i la farmàcia del barri ofereixen els materials sanitaris que els professionals necessiten per treballar.
Aquest CAP dóna servei a gairebé 10.000 persones, i l'acció voluntària ha agradat molt als veïns, que agraeixen el gest després d'haver realitzat moltes protestes al llarg del juliol.
De moment, la iniciativa està donant bons resultats perquè en els quatre dies que els professionals voluntaris han atès els pacients, han realitzat fins a 80 consultes mèdiques.

SEGUEIX L'ACAMPADA
Els veïns que van decidir acampar dins el CAP en protesta pel seu tancament segueixen dormint cada nit al recinte des de l'1 d'agost i volen seguir fins al 30 de setembre, moment en el qual es preveu tornar a obrir el centre.
Els acampats agraeixen l'acció dels metges voluntaris però temen que noves retallades empitjorin la situació del CAP a partir de l'octubre.