dimarts, 27 de setembre del 2011

NO ENS TOQUEU ELS SOUS


Mesa Sectorial de Negociació de l’ICS 26/09/2011

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha proposat als sindicats una retallada de la meitat de la paga extra de Nadal per reduir el dèficit del departament aquest 2011. A més, es posposaran a l'any que ve pagaments de guàrdies i complements dels propers tres mesos amb el mateix objectiu, estalviar 45 milions d'euros d'ara fins al 31 de desembre. Els representants dels treballadors tenen fins dijous (29 S) per acceptar o no la proposta.

La proposta feta a la Mesa sectorial d'aquest dilluns afecta a tots els treballadors de l’ICS. Això, en teoria, permetria no acomiadar més treballadors interins o substituts.


Així, si s'aprova la proposta de la Generalitat, el complement específic que cobrem els treballadors se'ns reduirà en els propers tres mesos, depenent de la categoria laboral. Com que s'acumularia en el pagament del desembre, la paga extra de Nadal es veuria reduïda al voltant de la meitat. Aquestes quantitats no són proporcionals al complement específic de cada categoria professional sinó que han calculat el 50% del complement de destinació però aplicant-la a l’específic. Les quantitats van des de 423’80 € els zeladors, 491’16 € els Auxiliars Administratius, TCAI 550, DUI 710 € i Cap de Servei Facultatiu 1.193’78 €. Amb aquesta mesura, es podrien estalviar uns 25 milions d'euros. La resta fins arribar als 45 milions, es trauria d'ajornar el pagament de complements com el de carrera professional del novembre al febrer. Les guàrdies, a més, es pagarien a 60 dies, i no al mes següent, com fins ara, cosa que també suposaria pagar les guàrdies de novembre i desembre a partir del gener.

Les quanties s’especifiquen en la proposta d’acord que podeu veure: feu clic aquí