divendres, 7 d’octubre del 2011

FERROCARRILS DE LA GENERALITAT RECTIFICA A ÚLTIMA HORA I RENUNCIA A COMPRAR 3.000 LOTS DE NADAL


Segons publica l’Ara

L'empresa pública ho va decidir ahir després que ARA.cat publiqués la informació. FGC havia obert un concurs per destinar 140.000 euros a les adquisicions

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha decidit renunciar al concurs públic dels lots de Nadal per la despesa que suposen en temps de crisi i seguint la política d'estalvi del Govern. La direcció de FGC va prendre ahir la decisió, hores després que ARA.cat publiqués la informació, i ho ha comunicat aquest matí als representants sindicals de la companyia. El concurs preveia gastar uns 140.000 euros en la compra de 3.000 lots.

Segons informa FGC, "els lots de Nadal són una tradició centenària a l'empresa i només es van interrompre entre els anys 76 i 78, quan les companyies van passar a ser administrades des de Madrid per FEVE. Amb el traspàs al govern de la Generalitat i la creació de FGC l'any 1979, es va recuperar el lot de Nadal per fer perceptible el canvi en la gestió als treballadors. Atès que el lliurament del lot de Nadal es fa de forma continuada des de fa més de 30 anys, estàvem davant d'una obligació adquirida per l'empresa".
La direcció de FGC recorda que tot i que no són funcionaris, els treballadors de FGC són els únics de l'àmbit de les empreses de transport públic a Catalunya als quals se'ls aplica una reducció d'entre el 5% i el 15% del sou des del 2010.