dijous, 6 d’octubre del 2011

Geli considera que potser caldrà treure serveis de la cartera de prestacions sanitàries

Publicat El Punt

L'exconsellera de Salut reconeix que no va fer bé els deures quan no va aplicar l'informe Vilardell, en què un grup d'experts recomanaven aplicar el copagament en alguns serveis

Considera que cal afrontar el debat sobre el copagament perquè és un “debat pendent”

L'exconsellera de Salut Marina Geli s'ha manifestat a favor de revisar el debat sobre el copagament en sanitat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què també ha reconegut que si no es poden pujar “molt” els impostos, potser també caldrà treure serveis de la cartera de prestacions sanitàries.
L'extitular de Salut, que precisament va ampliar els serveis sanitaris del sistema públic, creu que cal fixar la xifra que la Generalitat està disposada a invertir en el sistema públic.
La socialista Marina Geli ha reconegut que no va fer bé “els deures” en un moment que la demografia i l'envelliment creixien a un ritme accelerat.
Abans d'interpel·lar el conseller de Salut, Boi Ruiz, aquest dijous al Parlament, Marina Geli ha avançat algunes de les coses que li plantejarà, la més important de les quals, segons ha declarat, és arribar a un acord amb l'import que la Generalitat està disposat a invertir en el sistema sanitari públic, que actualment és del 5,6% del PIB.
Davant la situació econòmica, Geli ha reconegut que cal afrontar el debat sobre el copagament perquè és un “debat pendent”, que va mirar d'obrir durant el seu mandat arran de l'informe Vilardell, en què un grup d'experts recomanaven aplicar el copagament en alguns serveis per racionalitzar-ne l'ús, però no se'n va sortir, segons ha reconegut admetent que no va fer bé “els deures”.