dijous, 15 de desembre del 2011

NOVES MESURES: sempre paguem els mateixos


La situació de la Tresoreria de la Generalitat ha arribat a tal punt que aquest Nadal els treballadors i treballadores dels serveis públics cobrarem només el 80% de la paga extraordinària el dia 28 de desembre, dia dels innocents. En declaracions fetes avui pel Conseller Mas-Colell diu que el 20% restant no sap quan ens ho podrà pagar. Tampoc ha aclarit si aquesta nova retallada serà lineal o no. El problema, segons el Govern, és degut a l'impagament per part de l'estat de 759 milions d'euros provinents del que estipula la disposició addicional 3a de l'Estatut.
Aquesta quantitat però, és referida a inversions per a infraestructures i no entenem com en un ball de capítols pressupostaris fan passar aquest deute al capítol 1 dels pressupostos que és el dedicat a les nòmines dels treballadors. 
Els sindicats presents en la Mesa de Negociació han abandonat la reunió desprès de la negativa rebuda per part de la Funció Pública d'anticipar-los les mesures que havia d'anunciar el conseller.
En alguns departaments de la Generalitat els treballadors i treballadores han organitzat concentracions de protesta a la porta dels centres de treball com en el cas del Departament d'Interior on la Intersindical-CSC ha tingut un paper protagonista.
El més greu de la situació és que qualsevol situació desfavorable en el terreny econòmic s'ha demostrat que ho acabarem pagant sempre els empleats del sector públic com ja s'ha demostrat amb la baixada de sou de l'època del tripartit com ara amb el nou govern de CiU.

N'ESTEM JA UNA MICA FARTS DE TOT AIXÒ, O ENS MOBILITZEM O ENS FARAN DESAPARÈIXER!!!