divendres, 13 de gener del 2012

DEFENSEM UNS SERVEIS PUBLICS DE QUALITAT


Manifestació 18 de gener de 2012 a les 17:30 des de Plaça Sant Jaume fins al Parlament

Els empleats públics sortirem al carrer en protesta contra les retallades de drets i de condicions laborals i en defensa dels serveis públics que volem que siguin de qualitat. La manifestació unitària està convocada per totes les organitzacions sindicals del sector públic tal i com la Intersindical-CSC havia demanat des d’un principi. El recorregut que sortirà a la tarda de la plaça de Sant Jaume i es dirigirà al Parlament, coincidirà amb el primer dia del debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de 2012.


Les retallades que la Generalitat aplicarà en el capítol 1, el de despesa de personal, pretenen estalviar 625 milions d'euros. Les principals mesures que prendrà la Generalitat són la imposició de la reducció d'un terç de jornada i sou a 8.000 interins  la rebaixa de les pagues dobles (en la proporció que correspon a les administracions autonòmiques, un estalvi estimat de 306 milions), la no convocatòria de noves places públiques, la congelació de les aportacions al pla de pensions i al fons d'acció social, la desaparició del tiquet menjador les tardes que es treballa, la suspensió de les pagues de productivitat o assistència, la reducció dels dies d'assumptes propis de nou a sis, i l'eliminació dels permisos per antiguitat.

Algunes de les mesures són temporals (com la reducció de les pagues dobles, complements i la suspensió del pla de pensions i el FAS), però la majoria són canvis estructurals que marcaran un abans i un després en les condicions salarials i laborals dels empleats públics catalans. Per exemple, les treballadores públiques tenim dret a percebre el 100% del salari durant el primer any de vida dels seus fills encara que es reduïssin la jornada. Aquest dret s'elimina. Un altre dels ossos que toca aquesta reforma són el dret a percebre el 100% del sou en casos de llargues baixes mèdiques (el que es diuen millores per incapacitat temporal).

Per això treballadors i treballadores del sector públic hem de caminar conjuntament amb la resta de la ciutadania en la defensa dels serveis públics i dels drets socials per tal d’impedir l’aplicació d’unes politiques que pretenen desballestar el ja feble Estat del Benestar.