dijous, 10 de maig del 2012

El Govern garantirà la sanitat per als immigrants sense papers


Publica El Periódico
El conseller de Sanitat afirma que encara hi ha marge perquè el Govern faci marxa enrere en les retallades sanitàries
El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha assegurat al ple d'aquest dimecres al Parlament que garantirà l'accés a la sanitat dels immigrants sense papers i dels joves de més de 26 anys que no hagin cotitzat a la Seguretat Social. Ruiz, d'aquesta manera, confirma que el Govern endarrerirà l'aplicació de les retallades en Sanitat anunciades pel Govern de Mariano Rajoy.
En resposta a una interpel·lació del grup parlamentari d'ICV-EUiA, el conseller de Sanitat s'ha mostrat a favor d'un "sistema nacional de salut" en què el dret de ciutadania comporti directament el dret a la sanitat pública "sense limitacions".

"Qüestió de solidaritat" i de salut pública

Ruiz ha assegurat que mentre les persones que estan en aquesta situació no obtinguin la nacionalitat que els dóna dret a assistència sanitària, el Govern els donarà aquest dret. Ho farà, ha dit, per una "qüestió de solidaritat", però també per salut pública i per evitar que es propaguin malalties ja eradicades.
El conseller ha destacat que encara hi ha "espai de negociació" perquè el Govern de Rajoy faci marxa enrere en algunes de les retallades en Sanitat i que la ministra de Sanitat, Ana Mato, s'ha mostrat "disposada a escoltar". En aquest sentit, Boi Ruiz ha explicat que si el Govern no ha impugnat el decret és perquè “no tindria sentit” si la ministra escolta les seves demandes i es donen "per satisfets".