dijous, 3 de maig del 2012

Els sindicats s'uneixen per denunciar la "repressió i intimidació" a través de la policia i la justícia

Publica El Periódico
Sis centrals demanen el cessament de les "accions desproporcionades" i la llibertat dels detinguts arran del 29-M
Els sis sindicats amb més representativitat a Catalunya han denunciat en un insòlit comunicat conjunt les "polítiques de repressió i intimidació" a la ciutadania que porten a terme el Govern central i l'autonòmic a través de la policia i per part d'alguns jutges. CCOO, UGT, USOC, CGT, IAC i Intersindical-CSC asseguren que consideren "inacceptable que es tracti persones que exerceixen el seu dret a reivindicar canvis de les polítiques socials i econòmiques com si fossin delinqüents".
Les centrals sindicals reclamen la posada en llibertat dels sis detinguts arran de la vaga general del 29 de març passat que encara es troben a la presó en el que consideren com a "accions absolutament desproporcionades" per part de la policia i la justícia. Aquí inclouen tres joves detinguts el mateix dia de la vaga i tres sindicalistes de CCOO, UGT i CGT, dos d'ells treballadors de Seat.
Les crítiques sindicals es produeixen després del que fonts de les centrals consideren un desplegament policial excessiu per controlar les manifestacions del Primer de Maig, que va incloure per primera vegada la presència d'agents de paisà identificats amb braçals. Els sis sindicats fan una crida a les autoritats polítiques perquè "cessin en la seva actitud repressiva contra el moviment sindical i assumeixin les conseqüències d'una vaga general que va tenir un seguiment massiu".