dissabte, 5 de maig del 2012

Sacher de xocolata

INGREDIENTS
        • 150 g de xocolata
        • 100 g de mantega
        • 100 g de sucre
        • 100 g d’ametlla molta
        • 4 ous
        • 1 sobre de llevat en pols

Cobertura:
  • 100 g de xocolata
  • 100 ml de nata per muntar
  • 50 g de mantega
  • Melmelada


ELABORACIÓ
Fondre la xocolata trossejada amb la mantega a foc lent. En un recipient a part batre els rovells d’ou amb el sucre fins que estiguin cremosos, afegir-hi la xocolata un cop fossa, les ametlles, el llevat i les clares d’ou batudes a punt de neu i barrejar-ho tot fins a obtenir una massa homogènia.
Posar-ho en un recipient untat de mantega i deixar-ho al forn a temperatura de 180ºC durant uns 30 minuts, aproximadament. Un cop passat aquest temps deixar-ho refredar.
Un cop fred fer la cobertura. Per fer-la escalfar la nata fins que comenci a bullir, i després, fora del foc, afegir-hi la xocolata trossejada i la mantega i batre-ho fins a obtenir una crema homogènia.
Un cop feta la cobertura, posar a sobre de la massa cuita una capa de melmelada i, tot seguit, la cobertura de xocolata. Deixar a la nevera fins que la cobertura de xocolata s'endureixi.


Si vols que el sacher quedi ben esponjós has de batre molt bé les clares d'ou. Si ho fas amb una batedora elèctrica, millor encara.
Si voleu participar amb les vostres receptes feu-nos-les arribar al correu  intersindical_csc.bcn.ics@gencat.cat. Si hi podeu adjuntar una foto, millor que millor.