dilluns, 18 de juny del 2012

Cada català pagarà de mitjana 13 euros a l'any per la taxa de l'euro per recepta

Agències

La nova mesura no afectarà unes 127.000 persones, segons els càlculs de Salut

El departament de Salut de la Generalitat calcula que cada català pagarà de mitjana 13 euros a l'any amb la nova taxa de l'euro per recepta, que entra en vigor dissabte que ve. El Govern català preveu recaptar uns 100 milions d'euros a l'any -50.000.000 el 2012 - amb l'objectiu racionalitzar el consum de fàrmacs i, per tant, també estalviar en aquesta partida.

En roda de premsa per presentar l'aplicació de la nova taxa, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assenyalat que l'euro per recepta "mai suposarà una barrera d'accés" als tractaments, perquè la taxa no afectarà unes 127.000 persones receptores de pensions no contributives i de la renda mínima d'inserció, entre d'altres.

L' aplicatiu informàtic que funcionarà a les farmàcies reconeixerà a aquells pacients que ja hagin rebut 61 receptes, i que per tant no hauran de pagar més, -36 receptes el 2012 -, una casuística que afecta unes 800.000 persones a Catalunya, i exclourà també els fàrmacs amb un preu inferior a 1,67 euros. El conseller ha subratllat que "els farmacèutics no són recaptadors i la llei no els obliga a ells a cobrar la taxa, sinó el ciutadà a pagar-la", així que ha apel·lat a la "consciència col · lectiva" per complir amb el que estipula la normativa.