divendres, 31 d’agost del 2012

Decidim el nostre camí

La Europa neoliberal fa temps que ha intervingut l’estat espanyol. Però no ens podem enganyar, el rescat també s’ha realitzat a mida del capital. I és que es tracta de rescatar a l’economia especulativa que ens ha portat a aquesta crisi; reestructurar-la amb diner públic per privatitzar després els beneficis.

L’estat espanyol ha assumit el deute privat, i per poder pagar aquest deute retalla i retallarà els drets de la ciutadania; situarà en vies de desaparició el sistema públic que és l’eix del sistema de benestar, deixant la porta absolutament oberta a la privatització.

Ens trobem en una situació econòmica molt greu. I els governs estan situant les conseqüències d’aquesta situació sobre les esquenes de la ciutadania.

Però no ens enganyem, ni ens deixem enganyar, no som nosaltres, la ciutadania, ni els culpables, ni els responsables d’aquesta situació. Aquesta situació te uns responsables concrets: les entitats financeres i aquells politics que han estat en els diferents governs i han tolerat aquesta situació. La gestió penosa que han realitzat ens ha portat a l’actual situació.

En la conjuntura econòmica en la que ens trobem, amb una nació catalana lligada a l’estat espanyol resulta impossible la construcció d’un nou model socioeconòmic basat en la justícia social i en la solidaritat, ja que se’ns nega la capacitat de decidir un model adequat a les nostres necessitats.
Ens cal tenir estructures d’estat propi per a que l’estat espanyol i els especuladors no ens portin a la pobresa estructural.
Més encara quan el govern espanyol ha pres el camí de la (re) centralització.

Necessitem sobirania econòmica i política per fer front a la crisi, sobirania fonamentada en la igualtat i en la solidaritat, des de postulats de progrés i des de sota, apostant per uns models econòmics i socials nous. Ara, és el moment de prendre decisions.