dilluns, 17 de setembre del 2012

Els 'Divendres Negres' es multipliquen


Segons setmanaridirecta.info
Les treballadores públiques han trobat en el divendres el dia clau per mostrar la seva oposició a les mesures anunciades al juliol per Mariano Rajoy contra elles amb el Reial Decret 20/2012, on entre d'altres retallades els treien la paga extraordinària del desembre. Va ser l'enèsima gota que va fer vesar el got d'un sector molt castigat per les retallades. El primer paquet, l'aprovat per Zapatero el maig del 2010 i que va desencadenar la vaga general del 29 de setembre d'aquell any, els va retallar el 5% del sou. Des d'aleshores, tot han estat retallades o congelacions. I, amb l'última -equivalent al 7% del sou anual- ja acumulen una pèrdua de poder adquisitiu propera al 20%. Clar i català, els preus pugen, els sous baixen.

Des de principis d'estiu que es mobilitzen a les portes dels edificis i oficines públiques contra les polítiques del PP, vestits de negre. A alguns indrets, on la mobilització està més consolidada, tallen també el trànsit. És el cas per exemple de les plantilles de l'Institut Nacional de la Seguretat Social i Estrangeria de Barcelona. Des que es va anunciar el decret, més d'un centenar de treballadores es manifesten cada divendres. Fan una volta a la illa que envolta la institució i piquen cassoles. Son les 10h i anar a esmorzar vol dir per moltes de les treballadores, anar de manifestació. Una hora abans tallen també el trànsit les treballadores de Correus a L'Hospitalet i a alguns districtes de Barcelona.
Les mobilitzacions es multipliquen i aquest divendres per exemple també es van fer concentracions a la Direcció Provincial de Trànsit i als centres de la Diputació de Barcelona, com la Maternitat, l'Escola Industrial o les Llars Mundet