dijous, 27 de setembre del 2012

Rajoy també congela el sou dels funcionaris l'any que ve

Publica Agències
Els comptes estatals pel 2013 sí que preveuen la paga de Nadal però no hi ha cap compensació per la pèrdua de la d'aquest any
Els sindicats temen que hi hagi més retallades en els serveis bàsics
Podria semblar fins i tot una bona notícia per als funcionaris que els comptes de l'Estat pel 2013 que avui aprovarà el Consell de Ministres no prevegin una altra retallada salarial com la que va executar el govern del PSOE el 2010 o la desaparició de la paga extraordinària de Nadal decidida per l'executiu del PP si no fos perquè, segons denuncien els sindicats, el seu poder adquisitiu s'ha vist reduït dràsticament per les retallades, la inflació i pel nou model impositiu de Rajoy, que els han fet retrocedir a nivells del 2000. Per l'any vinent, el sou dels treballadors públics es manté congelat i, a canvi, se'ls garanteixen les dues pagues extres. Del que no tenen cap seguretat és de recuperar la que no rebran aquest desembre. En tot cas, no es refien gens que en un futur l'Estat no torni a modificar els números a la baixa.
Segons els càlculs del sindicats, amb les noves retallades es podrien arribar a perdre fins a mig milió de treballadors públics.
Després de la trobada d'ahir amb l'executiu espanyol, les plataformes també van denunciar el nul interès de l'Estat a negociar amb els representants sindicals cap millora dels serveis i, en aquest sentit, està prevista una concentració de protesta demà mateix davant del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Des del passat juliol, quan Rajoy va anunciar la supressió de la paga de Nadal, els funcionaris aprofiten l'aturada de mig matí per protestar davant les seus dels principals organismes de l'Estat.
Pel que fa a Catalunya, el més habitual és que l'executiu de Mas segueixi les tesis que s'imposen des de l'executiu espanyol pel que fa a les retallades salarials als treballadors públics. De fet, i malgrat que els governs autonòmics disposen de cert marge de maniobra, des de l'Estat es pressiona els territoris perquè s'apliqui la mateixa política restrictiva.