dimarts, 2 d’octubre del 2012

El Presupuestos espanyols per a 2013 aprofundeixen l'atac als drets socials

La Intersindical-CSC ha denunciat que els pressupostos de l'Estat espanyol per al 2013 portaran un greu deteriorament dels drets laborals i socials, ja que entre altres coses imposa la prioritat del pagament del deute sobre la resta de qüestions.  Els importa un rave l'atur i l'economia real. Cada vegada és més evident que els que governen no representen els interessos de la majoria de la població.
 El deute contret per l'Estat espanyol és il·legítim, cal exigir que es faci una auditoria del deute públic i no es pagui la part que es declari il·legítima, com ho han fet alguns altres països. Pel que fa a els diners que s’estan donant a la banca, cal tenir molt clar que no es recuperaran. Ni serviran per facilitar crèdit a les PIMES ni per generar ocupació. De cada quatre euros que gasta l'Estat un serà per al pagament dels interessos del deute, prop de 38.600 milions d'euros.
 D'altra banda, el Govern espanyol va aprovar divendres passat el Reial decret pel qual es regula la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius, en desenvolupament de la reforma laboral i de negociació col · lectiva aprovada el febrer d'aquest any. Aquesta reforma atribueix a aquesta Comissió la funció de resoldre les discrepàncies entre les empreses i la representació dels treballadors i treballadores per falta d'acord en els procediments d'inaplicació dels convenis. Amb aquest Reial Decret el govern fa un nou pas a favor dels interessos de les empreses per no aplicar els convenis, ja que el mecanisme establert fa que es prengui una decisió en cas de manca d'acord de les parts.
Ens és imprescindible seguir mobilitzant per fer front a aquests atacs i per aconseguir el canvi de les polítiques. Així mateix ens cal omplir de contingut social el procés obert a Catalunya, ja que les classes populars i els treballadors i treballadores som els mes interessats en el seu desenvolupament i en exercir el nostre dret democràtic a decidir.