dijous, 27 de desembre del 2012

Salut fracassa en el seu intent de privatitzar un CAP a Tarragona


Publica El País
La Generalitat declara desert el concurs per adjudicar el CAP en rebutjar l'oferta dels treballadors per assumir la gestió

El Departament de Salut de la Generalitat ha fracassat en el seu intent de privatitzar un Centre d'Atenció Primària (CAP) a Tarragona. La Generalitat va convocar un concurs per desprendre’s de la gestió dels serveis sanitaris de l'àrea bàsica de salut del CAP Muralles, però el procés ha estat declarat "desert".
El centre dóna cobertura a més de 20.000 persones i està gestionat per l'empresa pública Gestió i Prestació de Serveis Sanitaris de Salut (GIPSS), proveïdora del CatSalut.
La Generalitat va convocar el concurs a l'octubre i, encara que s'havia interessat per l'equipament la Xarxa Sanitària de Santa Tecla (una xarxa concertada), al final només van presentar candidatura els treballadors del CAP Muralles. Uns 30 treballadors van decidir unir-se en una entitat de Base Associativa (EBA) davant l'amenaça de noves retallades. Van concórrer al concurs reconvertits en SL sota el nom de Salut Muralles. No obstant això, la Genenalitat desestimar la seva oferta. El motiu, segons la resolució signada pel director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, és "la falta de justificació de la solvència econòmica de l'entitat licitadora".
Prèviament, empleats del centre havien aportat fins a 6.000 euros per a concórrer al concurs, avalant amb el seu patrimoni el resultat de la gestió. Tanmateix, el CatSalut no el va aprovar. El pressupost de la licitació estava xifrat en 2,38 milions d'euros, amb un cànon d'explotació de 17.900 euros. A més, el valor estimat del contracte escalava fins als 23.800.000.
Ara la Generalitat ha obert un procés negociat amb els treballadors del Muralles, ja que van ser els únics que es van presentar al concurs. En tot cas, l'adjudicació es farà amb un preu a la baixa, que no podrà ser superior a 2,38 milions d'euros anuals. El director del CAP Muralles, Ramon Monegal, ha desestimat explicar la seva postura a aquest diari. Es preveu tancar l'acord a principis de 2013...