divendres, 18 de gener del 2013

Concurs de trasllat


A la darrera reunió del grup de treball, del dia 11 de gener, la part social ha fet la següent  proposta respecte a les places a convocar i l’assignació de llocs de treball:
La llista de places vacants amb identificació dels centres de treball en què estan ubicades ha de ser pública abans de l’acte d’elecció. En el cas de l’Atenció Primària hem d’entendre per centre de treball el CAP.
En l’acte d’elecció de plaça s’escollirà el centre de treball concret en què els professionals volen exercir les seves funcions.

Els criteris per a l’adjudicació dels llocs de treball hauran de ser transparents, públics, clars, concrets i sobretot objectius, per tant s’ha proposat que l’assignació es faci segons l’ordre de puntuació obtinguda en el concurs de trasllat.
Es imprescindible establir criteris objectius que no permetin deixar la decisió de forma arbitrària als directius dels àmbits. En cas contrari, la finalitat del concurs de trasllat --desenvolupar les seves tasques on realment interessa als professionals- quedaria absolutament desvirtuada i podria acabar sent un procés de mobilitat forçosa més que voluntària.
Caldrà veure com evoluciona aquesta negociació. Reiterem que aquesta és la posició de la part social, en cap cas és definitiva.