dimecres, 16 de gener del 2013

Les farmàcies deixaran de cobrar l'euro per recepta aquest dimecres a les 11 de la nit


Publica ARA
El Tribunal Constitucional notifica a la Generalitat la suspensió de la mesura després de l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol
Les farmàcies catalanes deixaran de cobrar la taxa de l'euro per recepta aquest dimecres a les 11 de la nit. La mesura s'ha pres després que el departament de Salut hagi rebut aquest dimecres al migdia la comunicació oficial de l'admissió a tràmit del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol. La conselleria de Boi Ruiz havia anunciat dimarts que cobraria la taxa fins que no rebés la notificació de la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Constitucional (TC). El Servei Català de la Salut ha comunicat la mesura al Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i procedirà a adaptar els sistemes informàtics.

La Generalitat presentarà un recurs al Constitucional per sol·licitar l'aixecament de la suspensió de l'euro per recepta. Ara s'obre un període de cinc mesos en el qual el TC ha de pronunciar-se sobre l'aixecament d'aquesta suspensió. Durant els sis primers mesos d'aplicació de la taxa, des del 23 de juny fins al 31 de desembre de l'any passat es van recaptar 45,7 milions d'euros.