dilluns, 25 de febrer del 2013

Tercera reunió Mesa General: 25/02/2013

Un cop finalitzada la tercera reunió de la Mesa General han quedat clares dues coses:

- Tema IT: l'administració acorda tramitar en un termini màxim de 15 dies un decret-llei pel qual es pugui percebre el 100% de les retribucions en cas d'intervenció quirúrgica, hospitalització i malaltia oncològica. Aquesta normativa tindrà efectes retroactius a data 15/10/2012. El supòsit pel qual es considerarà intervenció quirúrgica serà tot aquell que requereixi repòs domiciliari. 
- Retallada salarial 2013: malgrat que l'administració reconeix que l'àmbit de negociació ha de ser la tramitació de la Llei de Pressupostos ha forçat a incloure la retallada d'una paga extraordinària a dividir entre juny i desembre. Segons l'administració aquesta mesura està obligada per incompliments de l'estat espanyol. La presa en acordar-ho possiblement en l'acord de Govern de demà dimarts es justifica per tal d'evitar la meritació de la paga.
La Mesa finalment no queda tancada però sí que per part de l'administració donen per fet el tema de la supressió d'una paga que serà equivalent a una reducció salarial anual del 7,13 %. A més, es manté la reducció d'un 15 % de jornada i sou imposada a 6.700 interins i la congelació de les aportacions al pla de pensions.

Demà 26F, FEM SENTIR LA NOSTRA VEU ! JA N'HI HA PROU!