dijous, 18 d’abril del 2013

La concessió de la gestió de l'ABS de l'Escala, anul•lada


Publica Avui/El Punt

L'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) accepta parcialment el recurs de la Fundació Salut Empordà

Eulen pot ara recórrer al Tribunal Superior de Justícia

El procediment de contractació de la gestió de l'àrea bàsica de salut de l'Escala ha estat declarat nul per l'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que ha estimat parcialment el recurs que havia interposat la Fundació Salut Empordà, organisme que concorria també al concurs i que havia perdut en quedar adjudicada a l'empresa Eulen, una multinacional sense experiència en el camp de la gestió sanitària.

En el dictamen de l'OARCC s'assegura que en l'informe tècnic de valoració de criteris d'adjudicació “no es puntua, en alguns aspectes, ni de manera proporcional ni atenent cap criteri motivat suficientment, cosa que desconcerta i provoca les al·legacions de la part recurrent”. La resolució que declara nul el procediment tanca definitivament la via administrativa. L'empresa Eulen, a qui s'havia adjudicat la gestió, podrà recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos.
La presidenta de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, es va mostrar molt satisfeta per la revocació. “Ara entenem que quedarà prorrogada la gestió que manté Salut Empordà fins que en un futur Catsalut convoqui el concurs”, va afirmar.
L'OARCC ha acceptat parcialment les al·legacions de la Fundació Salut Empordà. “Ens han reconegut que les regles de joc no estaven ben definides. Els criteris de valoració no estaven ben concretats en el plec de clàusules”, diu Marta Felip. “A la Fundació Salut Empordà no la preocupa que es torni a convocar perquè justament havíem fet una bona oferta. La qüestió era que ens trobàvem absolutament en indefensió”, hi afegeix.

LA XIFRA: 2 mesos.

L'empresa Eulen, que havia guanyat inicialment el concurs de gestió, té dos mesos per recórrer al TSJC.

Satisfacció a l'Escala per la revocació

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, es va mostrar molt satisfet que l'OARCC hagi “reconsiderat el procés”. “Penso que nosaltres hem posat el nostre granet de sorra perquè això passés amb el rebuig unànime que hem mostrat des del principi.” Puig confia poder reunir en els pròxims dies tots els alcaldes de l'àrea bàsica de salut i que de la reunió en surti un comunicat conjunt. “Nosaltres estàvem molt preocupats per la gestió”, afirma.