dimarts, 7 de maig del 2013

Signatures per uns pressupostos sense retallades


La Plataforma Sindical Unitària integrada per sindicats amb representació en les diferents administracions públiques de Catalunya i de la qual forma part la  Intersindical-CSC ha fet la primera entrega a Barcelona d'un document amb prop de 20.000 signatures adreçat al President de la Generalitat en la qual es recull que:
"Els serveis públics i socials són l'instrument que tenen els estats i els governs per garantir el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes. Sense sanitat, educació, protecció social, justícia i seguretat no hi ha Estat.
Els empleats i empleades de l’administració constitueixen l’eix vertebrador de les polítiques públiques. La ràtio de treballadors públics per nombre d' habitants de Catalunya és la mes baixa de l’estat espanyol i de les més baixes de la Unió Europea.

La sortida de la crisi no es pot fonamentar en retallar drets i salaris, sinó en aplicar polítiques de desenvolupament econòmic i en exercir una fiscalitat progressiva que recapti més impostos procedents de les rendes del capital i del patrimoni.”   
  Properes mobilitzacions:
  La Intersindical-CSC informa de les següents mobilitzacions:
- 9 de maig: vaga al sector d'ensenyament. Manifestació a les 12.30 des de Plaça Universitat. (Barcelona)
- 22 de maig: jornada reivindicativa i de mobilitzacions a l'àmbit de la sanitat.
- 23 de maig: vagues sectorials al sector privat (principalment sectors dels transports i metall) i manifestació a la tarda en defensa de la negociació col·lectiva i contra la no ultraactivitat dels convenis.