dimecres, 8 de maig del 2013

Una empresa pública passarà a gestionar el servei de Radiodiagnòstic de l´hospital

Agències
El servei de Radiodiagnòstic de l'hospital Trueta de Girona passarà a formar part de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI). L'empresa pública del Catsalut es farà carrec d'aquestes àrees que fins ara estaven dirigides directament per l'Institut Català de la Salut (ICS) a partir del mes de juny en el marc d'uns canvis que també afectaran els serveis de Medicina Nuclear i Radiologia dels centres de l'ICS de Tarragona i les Terres de l'Ebre.


Al Trueta a dia d'avui hi ha 43 persones que treballen en les àrees de radiodiagnòstic de l'ICS Girona, principalment a l'hospital i al Centre d'Especialitats Güell. D'aquests professionals, 6 són interins que passaran a tenir contractes laborals a l'IDI i els 37 restants que tenen la plaça en propietat, mantindran la seva plaça a l'ICS malgrat que funcionalment dependran de l'IDI. Així, el personal de radiologia i medicina nuclear de l'ICS amb plaça fixa continuarà depenent orgànicament de l'ICS, però estarà adscrit funcionalment a l'IDI. El personal de nova incorporació tindrà dependència orgànica i funcional de l'IDI i estarà sota conveni XHUP. En aquest sentit fonts de l'ICS asseguren que el canvi no suposarà en principi una pèrdua de llocs de treball.

Oposició sindical
A Tarragona, on els treballadors van ser informats del canvi a mitjans d'abril, els sindicats van qualificar el procés d'"esquarterament amb la finalitat d'acabar donant el negoci a una empresa privada", i van mostrar la seva oposició. A més, els sindicats de la Junta de Personal també dubten que el traspàs del servei suposi mantenir tota la plantilla.