divendres, 29 de novembre del 2013

El sector sociosanitari concertat català firma el seu primer conveni col•lectiu propi


Publica Agències
El sector sociosanitari concertat català ha signat el seu primer conveni col·lectiu propi, gràcies a l'acord tancat entre les patronals i els sindicats per rescatar el preacord del conveni de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP), que va quedar en res després de quatre anys i mig de negociació.
El nou conveni, relatiu als centres sociosanitaris amb activitat concertada amb el Servei Català de la Salut (CatSalut), afectarà al principi 15.000 treballadors dels 50.000 del sector, que agrupa hospitals, centres d'atenció primària i xarxa de salut mental, a més de sociosanitària, i arriba després que el juliol d'aquest any ja s'anunciés el principi d'acord.

La proposta que va fer l'Autoritat Laboral en la mediació in extremis del passat 12 de juny ja preveia una reducció del 5% del sou per a tot el sector, però aquesta no s'incloïa en les taules salarials, i garantia el 100% de la paga extra.
Respecte a la jornada i després del decret central d'ampliar-la, fixava en 1.562 hores el torn de nit -la proposta de la patronal era de 1.627 inicialment- i en 1.668 les de dia -de 1.688 en el document inicial de la patronal-.