dilluns, 16 de desembre del 2013

Posicionament davant l'anunci de la consulta sobre la independència de Catalunya


Davant l'anunci de la consulta, la Confederació Sindical Catalana manifesta el següent:
  • Considerem que la pregunta acordada per àmplia majoria del Parlament de Catalunya no és la que més ens hauria agradat, ni entenem que sigui la que esperava la majoria de la nostra ciutadania. Tanmateix, suposa un pas endavant decisiu en aquest procés històric, que és tan complicat com il·lusionant.
  • Sabem que per part de l'Estat espanyol no trobarem altra cosa que obstacles, però també tenim el ple convenciment que això no ens descoratjarà a continuar en el camí emprès.
  • Estem convençuts que incorporar demandes socials i laborals a aquest procés és una exigència de justícia i una garantia del seu èxit, que enforteix la credibilitat del procés i l'adhesió de les classes populars.
  • Aquest camí comporta un alt compromís i suposa confrontació democràtica; tan sols una societat molt activa, cohesionada i conscienciada el pot recórrer amb garanties d'assolir els seus objectius.
  • La Confederació Sindical Catalana defensa, en coherència amb la nostra Declaració de Principis, el dret democràtic a votar, fer-ho a favor d'un Estat, i que sigui independent.
  • Aprofitem per fer una crida a la ciutadania catalana a continuar mobilitzant-se per l'alliberament nacional i social, com ha mostrat a bastament que és capaç de fer cada cop que ha estat necessari.


Intersindical
Confederació Sindical Catalana, desembre de 2013