dilluns, 24 de febrer del 2014

InformàtICS en Lluita



Privatitzar és la cessió d’una funció o servei prestat pel sector públic a una empresa privada.
En el cas de la reestructuració del servei informàtic de l’ICS estem parlant de privatització, com sindicat no ho compartim ja que al nostre entendre és injust, i la majoria dels cops, son mesures  ineficients.
Com ja es manifestava a l’escrit de presentació de les mes de 1.600 signatures adreçades al Director Gerent de l’ICS de data 24 de gener: “..demanem que el nombre de professionals informàtics de l’ICS que es mantingui sigui el més nombrós possible, a fi efecte de garantir la capacitat de l’ICS com a organització i mantenir la qualitat d’aquest servei, de gran importància, amb el màxim de garanties...”.
Si voleu tenir més informació sobre l’afectació d’aquest procés a l’Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat http://sanitat-icsc.blogspot.com.es/2014/01/la-gerencia-de-lambit-de-barcelona.html

Dubte raonable, és un terme jurídic, que el que planteja és l’existència d’un dubte que no es basa en la subjectivitat, sinó en fets i arguments, alguns d’ells:
  • Quant la Gerència d’AP de Barcelona, explicita el nombre d’afectacions que comportarà la reestructuració a Barcelona, difereix respecte al CTTI i Centre corporatiu en 6 o 7 professionals de mes en l’afectació del lloc de treball.
  • Gerència, tarden, 5 dies en reconèixer la diferència del nombre d’afectacions de professionals, del dilluns 27 al divendres 31 de gener. Argumenten que hi havia tasques que no estaven prou concretades, i per aquest motiu calia revisar el nombre de professionals afectats.
  • Volem pensar que el nombre d’afectacions en el personal informàtic ha estat fruit d’un estudi acurat de les tasques. Si és així se’ns fa incomprensible la diferència d’afectacions i entre Gerència i CTTI i Centre Corporatiu.
  • A nivell de Catalunya, el percentatge d’afectacions en aquest procés a personal de l’ICS és d’un 33% en canvi a Barcelona Ciutat d’un 52% dels professionals.
  • En data de 28 de gener es va fer arribar un llistat de tasques informàtiques, davant del dubte de saber per qui serien garantides, pel propi ICS o per les empreses privades.
  • Al nostre entendre l’afectació no hauria de ser superior a 18 professionals, segons els propis criteris establerts pel CTTI.
Ens cal que es mantingui  un nombre de professionals informàtics propis de l’ICS que sigui el més nombrós possible, a fi efecte de garantir la capacitat de l’ICS com a organització i mantenir la qualitat d’aquest servei, de gran importància, pel desenvolupament de les feines per a la resta de professionals: metges, infermeria, gestió i serveis,...amb el màxim de garanties.