dimarts, 4 de febrer del 2014

Suspensió de la privatització de la sanitat a Madrid



Intersindical-CSC celebrem  l’anunci de suspensió de la privatització de la sanitat pública de la Comunitat de Madrid.



El President de la Comunitat de Madrid va comunicar, en roda de premsa, la decisió de suspendre la privatització de sis hospitals públics, així com la dimissió del seu Conseller de Sanitat.
Aquesta anunci constitueix una gran noticia pels que defensem un model de sanitat pública de gestió directa i per la ciutadania, així com un revés important per les polítiques privatitzadores del Partit Popular, en aquest cas de la Comunitat de Madrid.


Aquesta claudicació sols és atribuïble a la mobilització ciutadana i del personal sanitari al voltant de les marees blanques i la perllongada vaga del sector. A aquest rebuig ciutadà, s’ha sumat la justícia admeten a tràmit nombrosos recursos, que anaven contra el procés d’adjudicació del concurs o, fins i tot, per la tutela de drets, entenent que la cessió de la gestió de la sanitat pública podria constituir un atemptat contra el dret a la salut, recollit per la Constitució i la Llei General de Sanitat. La justícia ha estat la gota que ha vessat el got al dictar la suspensió cautelar del procés; una decisió que genera inseguretat jurídica a les empreses adjudicatàries i, òbviament, un entrebanc a la materialització econòmica immediata de les seves aspiracions. 


Ara cal no baixar la guàrdia i seguir vetlant pel nostre dret a la salut, deixant-lo en mans d’una sanitat 100% pública i de qualitat i esperem que el seu exemple pugui servir de model per evitar futures agressions a la nostra sanitat o en altres territoris.




Si es pot!!!!