dijous, 27 de febrer del 2014

Una empresa reunirà tota la sanitat pública de Lleida o com trossejar l’ICS



En l’Acord de Govern, d’aquest dimarts 25 de febrer, s’ha aprovat encarregar al CatSalut unificar en un sol ens públic de gestió els centres sanitaris de dependència pública de Lleida, en un termini inferior a 6 mesos.

Tota la sanitat pública de Lleida –hospitals, CAP, centres sociosanitaris i de salut mental- formarà un ùnic ens jurídic “de naturalesa pública, propi i endependent”. En aquest ens, que s’ha de crear en el termini de sis mesos, estaran inclosos els serveis de l’Institut Català de la Salut, les entitats dependents de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) –serveis que depenien abans de la Diputació de Lleida – i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB).

És el primer pas en ferm de la reforma territorial dels serveis sanitaris que es va proposar el Govern. La nova organització trossejarà la més gran d’aquestes institucions de la sanitat pública, l’ICS, en ens jurídics d’àmbit territorial i es podran associar com en aquest organisme de Lleida, amb els altres proveïdors públics de la zona. En el cas de Lleida, “aquest és un pas natural, perquè fa anys que els dos hospitals, l’Arnau de Vilanova, de l’ICS i el Santa Maria, de GSS, treballen coordinats i comprateixen bona part dels serveis i professionals”, segons manifesta el director territorial de Lleida Josep Pifarré.

Les decisions, els contractes de treballadors o les compres dependran exclusivament del organisme territorial nou. Aquest és el principal pas cap a l’anunciat trossejament de l’ICS, l’empresa més gran de serveis sanitaris de Catalunya.

El nou organisme, agruparà uns 4.000 treballadors.