diumenge, 29 de juny del 2014

Sobresaturació a l’Hospital de la Vall d’Hebron



Publica lanoticia.cat
Els metges adjunts d’Urgències de l’Àrea General mostren la seva preocupació per la situació de sobresaturació a l’Hospital
Ja fa més d’un any que els metges d’Urgències de la Vall d’Hebron es queixen de la gran sobresaturació de l’hospital. Ara, han emès un nou comunicat on expressen una vegada més la problemàtica principal que té l’àrea: “la sobresaturació de la Unitat fruit de l´insuficient drenatge de pacients consecutiu a la mancança de disponibilitat de llits d´hospitalització”. Una manca de llits que ja té pinta d’acabar ser crònic.

Aquest fet, pels signants del comunicat “condiciona una deficient qualitat en l´atenció al malalt” ja que no hi ha els recursos humans i els mitjans que es necessiten per una bona atenció als pacients.
En aquests darrers mesos s’ha creat un grup de treball liderat pel Gerent de l’Hospital, on es tracta la qüestió; un grup on els metges d’urgències en van ser exclosos d’inici. És per això que la Unitat d’Urgències de l’Àrea General ha elaborat un seguit de punts que creuen necessaris per solucionar el gran problema que pateix Urgències:
  1. Disponibilitat de llits d´hospitalització suficients per donar sortida als pacients que ja han finalitzat el procés urgent
  2. Agilització dels processos d´acollida i trasllat dels pacients
  3. Millora dels temps d´espera en relació a les exploracions complementàries i avaluacions per d´altres especialistes
  4.  Millora i dignificació dels espais físics de la Unitat, especialment pels pacients greus i/o inestables.
Si no es dóna sortida a aquesta punts imprescindibles s’empitjorarà una situació que ja es caracteritza per un augment significatiu en el temps de demora en l´hospitalització del pacient, l’empitjorament de la qualitat assistencial i el retard en els processos diagnòstics no urgents. Això, segons els metges d’Urgències, afavoreix la manca de seguretat i el risc d´errades donada la pròpia naturalesa de la Unitat.