divendres, 1 d’agost del 2014

Rebutgem les retallades proposades pel Ministeri d’Hisenda




Es tracta d’un globus sonda per a atemorir a la ciutadania i després adoptar només algunes d’elles o versions suavitzades, de forma que siguin millor acceptades.

Aquestes 255 mesures, que Hisenda té previst presentar en el Consell de Política Fiscal i Financera que tindrà lloc el proper 31 de juliol, són un pas més enllà en les polítiques antisocials del govern de Mariano Rajoy.

Com a sindicat rebutgem frontalment el document enviat pel Ministeri d’Hisenda a les Comunitats Autònomes sobre “mesures de racionalització i millora de l’eficàcia de la despesa pública”, per diversos motius:
En primer lloc, perquè confia la reducció del dèficit públic només en la reducció de la despesa, i no en l’augment dels ingressos. Aquesta fórmula és un dogma neoliberal, que s’ha demostrat a bastament que no funciona de cap de les maneres, i que l’únic que fa és castigar a la ciutadania amb rendes més baixes, manllevant serveis i, en definitiva, drets civils i socials. 
 
La Intersindical-CSC creiem que amb mesures tributàries que lluiten contra el frau fiscal i que asseguren una tributació real de l’impost de societats superior al 20%, cap de les mesures de retallada serien necessària.
En segon lloc, perquè es tracta d’un llistat de mesures sense connexió interna ni lògica entre elles. No obeeix a cap lògica ni assenyala el compliment de cap objectiu. Tampoc no justifica ni motiva les mesures, que s’enuncien i prou. És just el contrari del que ha de ser un document de planificació ben fonamentat.
Aquestes mesures, junt a les que ja s’estan aplicant, poc tenen a veure amb la situació econòmica, ja que són mesures de caràcter ideològic i polític per a continuar destruint l’estat de benestar, avançar en la privatització dels serveis públics, reduir les prestacions socials i abaratir els costos laborals, entre moltes altres. Cap mesura de recobrament de les ingents inversions de l’Estat en el rescat bancari o de retallada en les despeses militars.
Moltes de les mesures recollides han estat anul·lades per tribunals: la jubilació forçada del personal públic, la retallada de jornada i salari al personal interí,  etc.
Finalment, cal advertir que cap de les autonomies que s’han pronunciat al respecte reconeixen com a pròpies la proposta de mesures de retallada. Davant aquesta unànime manifestació, només cal concloure que el document és un globus sonda del Ministerio, amb el propòsit que la ciutadania senti pànic davant una nova onada de retallades i, després de negar-ho tot, proposar versions suavitzades de les mesures del document, que així serien millor acceptades per la major part de ciutadans i ciutadanes.

Des de la Intersindical-CSC reiterem la nostra posició en defensa de la societat del Benestar davant dels intents del seu desmantellament i per una societat més justa, on el repartiment equitatiu i solidari de la riquesa sigui una realitat.