dimecres, 18 de febrer del 2015

El Govern obre una investigació a Barnaclínic, la part privada de l'hospital Clínic



Agències
S'investigarà si hi ha una utilització de recursos públics, humans i materials per fer l'activitat privada
El Govern, a instàncies del Parlament, ha obert una investigació a Barnaclínic, la part privada de l'hospital Clínic de Barcelona. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que no hi ha hagut cap denúncia sobre la suposada utilització de recursos públics, humans i materials per fer activitat privada. Tot i això, ha explicat que han obert un expedient informatiu "per veure si el que es diu permanentment, però ningú ha denunciat, és cert o no". Descarta, mentrestant, cessar l'activitat. "No es pot condemnar mentre fas el judici", afirma i ha afegit que no prendran decisions fins que la inspecció acabi. "Que s'hagi fet una cosa malament tampoc vol dir que s'hagi de tancar", ha matisat.
El conseller de Salut ha afirmat que han obert una inspecció d'ofici després de la moció aprovada pel Parlament instant el Govern a investigar la situació de Barnaclínic. "No hi ha hagut cap denúncia en aquest sentit, el Govern ha pres la decisió a instàncies del Parlament per veure si el que es diu permanentment és cert o no és cert", ha afirmat Ruiz.
Boi Ruiz ha assegurat que no s'ha registrat cap denúncia contra Barnaclínic, la part privada de l'hospital Clínic de Barcelona, per suposada utilització de recursos públics. Tot i això, sí que hi ha hagut grups polítics i sindicats que han manifestat sospites per suposades irregularitats perquè Barnaclínic i l'hospital Clínic comparteixen instal·lacions i alguns professionals.

"El que no es pot fer mentre fas el judici és condemnar, primer es fa el judici i després ja veurem si cal condemnar o no", ha afirmat Boi Ruiz que descarta, mentre dura la investigació oberta, fer tancar el servei. A més, el conseller ha afegit que encara que es detecti que des de Barnaclínic s'ha fet "alguna cosa malament", no té per què tenir com a conseqüència cap clausura. "Si s'ha fet alguna cosa malament i es deixa de fer, no tenim per què tancar res", ha opinat.
En tot cas, Ruiz ha supeditat qualsevol decisió a que "la inspecció d'ofici en termes d'auditar estigui acabada". "Si hi hagués alguna disfunció la corregiríem, però tot això ho serà en l'àmbit del resultat de l'expedient informatiu", ha conclòs Ruiz.
La patronat ACES recolza la decisió
La patronal sanitària privada ACES recolza la decisió i especifica que "dóna suport a frenar les irregularitats de Barnaclínic". La patronal recorda que el maig del 2014 va demandar judicialment Barnaclínic i l'Hospital Clínic per realitzar activitat sanitària privada en entitats públiques, utilitzant recursos materials, econòmics i humans finançats pels pressupost de la Generalitat.
Després de "reiterats intents infructuosos per reconduir aquesta situació", la patronal celebra que la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya hagi recollit la petició i hagi forçat el Govern a inspeccionar la situació de Barnacínic.