dimarts, 17 de març del 2015

Recuperació 44 dies paga extra 2012




L’Acord GOV/33/2015, de 10 de març, regula la recuperació d’una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya preveu que l’abonament d’aquestes quantitats es produeixi d’ofici en la nòmina d’aquest mes de març, és a dir, en el cas del personal que es va veure afectat per la supressió de la paga extraordinària de desembre de 2012 i que continua prestant serveis en l’Administració de la Generalitat o en el mateix ens, organisme o entitat del seu sector públic.

En certs supòsits l’abonament de la part de la paga extraordinària objecte de recuperació caldrà que la persona interessada presenti una sol·licitud.


Supòsits en què l’abonament ha d’anar precedit de sol·licitud expressa
a)  Personal que hagués cessat en el servei actiu o situació assimilada.
b) Personal que hagués perdut la condició d'empleat públic o treballador al servei de l'Administració de la Generalitat o dels seus organismes, ens o entitats.
c) Personal que hagués canviat de destinació passant a prestar serveis fora de l'àmbit dels departaments de la Generalitat o dels seus organismes, ens o entitats, o que, mantenint-se dins d'aquest àmbit, hagués passat a prestar serveis en un organisme, ens, o entitat diferent al d'adscripció entre l'1 de juny i el 30 de novembre de 2012.

Departament, organisme, ens o entitat on s’ha d’adreçar la sol·licitud:
a) La sol·licitud d’abonament s’ha d’adreçar al departament, organisme, ens o entitat on es prestaven els serveis, és a dir, al departament, organisme, ens o entitat a qui li hagués correspost abonar els primers 44 dies de la paga extraordinària, paga addicional del complement específic o pagues addicionals equivalents, corresponents al mes de desembre de 2012.
b) En els casos en que s’hagués canviat d'Administració de destinació des de l’Administració de la Generalitat, o s’hagués passat a prestar serveis en el sector públic de la Generalitat, durant el període corresponent als primers 44 dies de la paga extraordinària i addicional objecte de supressió, l’abonament  correspon a ambdós administracions, organismes, ens o entitats, de forma proporcional al temps de serveis prestats, en conseqüència, cal presentar una sol·licitud diferenciada adreçada a cadascun d’aquestes.
c) En els casos de prestació de serveis en organismes, ens o entitats extingits amb posterioritat a l’any 2012, la sol·licitud s’ha d’adreçar al departament, entitat o organisme que l’hagi succeït o assumit les seves funcions i, si no es va produir la successió o l’assumpció de funcions, la sol·licitud s’adreçarà al darrer departament d’adscripció o vinculació de l’organisme, ens o entitat extingida.

Període de presentació de la sol·licitud i data de l’abonament.  
El termini de presentació de la sol·licitud és de tres mesos a comptar des de la data de publicació en el DOGC de l’Acord GOV/33/2015, de 10 de març, és a dir, a partir del dia 12 de març de 2015.
L’abonament es realitzarà en el mes següent a la verificació de la seva procedència. 

No deixeu de llegir nota informativa.