divendres, 10 de juliol del 2015

Mesa Sectorial de 8 de juliol de 2015



Carrera professional interins 
Els professionals interins que el passat van sol·licitar la carrera professional i que, a dia d’avui, compleixen amb el requisit de passar 5 anys sense la possibilitat de presentar-se a un concurs-oposició són uns 682 professionals, malgrat que l’ICS n’ha de fer una darrera valoració. En principi, l’ICS descarta la possibilitat que els professionals hagin de presentar demandes i, probablement, ho pagaran. 
Permisos 
S’equipara el permís d’hospitalització domiciliària al permís d’hospitalització en centre hospitalari. També s’equipara quan el familiar del professional pernocta a un servei d’urgències sense la necessitat que quedi ingressat per a l’obtenció del permís. 

Mobilitat SAP 
Es crearà un grup de treball per tal d’establir criteris de mobilitat dins el mateix SAP i entre diferents SAP. Dins d’un mateix SAP s’establiran criteris clars i objectius per tal de moure entre els centres. 
UGAP 
Sobre les Unitats de Gestió Assistencials com a proposta de nou model organitzatiu a l’Atenció Primària, l’ICS diu que, tot i que inicialment tenien previst implantar-ho a 30 ambulatoris, la previsió és que es faci a 5 (4 a la Metropolitana Sud i 1 a Girona). 
Repercussió dels concursos de mobilitat voluntària 
Sobre la repercussió laboral del personal que ha finalitzat contracte com a conseqüència dels concursos de mobilitat voluntària, a 31 de maig, el percentatge de professionals que segueixen treballant a l’ICS és del 82,10% de mitjana. L’ICS farà una nova valoració al setembre de 2015. 
Oferta pública d’ocupació 
Es tractarà a la propera Mesa General que tindrà lloc el 17/07/2015. 
Pressupost ICS 2015 
S’ha incrementat un 3,9% respecte l’any passat. Al Capítol I, el dedicat al personal, representa un increment d’uns 19 milions d’euros, dels quals, 17 milions aniran destinats a pagar un increment de 753 professionals en plantilla (276 provinents de les institucions penitenciàries).