divendres, 11 de març del 2016

El Consell d’Administració de l’ICS proposa nomenar a Candela Calle com directora gerent de la institució



El Ple del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut (ICS), reunit avui en sessió ordinària, ha acordat proposar al Govern el nomenament de Candela Calle com a nova directora gerent de la institució, en substitució de Pere Soley. Aquesta proposta serà traslladada al conseller de Salut per tal que sigui ratificada, si escau, pel Govern els propers dies.

Candela Calle, llicenciada en medicina i diplomada en alta direcció d’empreses, és actualment directora general de l’Institut Català d’Oncologia, així com membre de diversos patronats i comissions. És professora i membre de la Comissió Docent del Màster de Gestió Sanitària de la Universitat Internacional de Catalunya. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat directora de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, subdirectora de gestió clínica i mèdica a l’Hospital de Sant Pau i directora executiva dels serveis sociosanitaris de la Corporació Sanitària Parc Taulí, entre d’altres càrrecs.


El Consell d’Administració també ha donat llum verda aquesta tarda al nou Pla d’ordenació de recursos humans (PORH) de l’ICS per al període 2016-2020. El document estratègic, que la setmana passada va ser validat per unanimitat de tots els sindicats representats a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, prioritza el desenvolupament professional, la detecció i l’aprofitament del talent i el benestar de les persones que treballen a la institució.

El PORH 2016-2020 s’articula en sis línies d’actuació: millorar el marc organitzatiu; desenvolupar sistemes que millorin l’eficiència i la qualitat assistencial; implementar un model de perfeccionament en la gestió i implantar sistemes d’avaluació dels directius i dels comandaments intermedis; establir mecanismes de detecció del talent i promoure el desenvolupament professional; millorar els sistemes de gestió de recursos humans, i desenvolupar el Pla d’igualtat i un model d’empresa saludable.

El Pla es desenvolupa en 36 accions, entre les quals destaquen iniciatives per augmentar la participació dels professionals en la gestió, impulsar la gestió per processos, adequar el nombre i el perfil dels professionals necessaris per realitzar l’activitat, promoure els rols de lideratge clínic, elaborar un pla director de formació en el qual es potenciï la formació en línia, dissenyar un sistema de gestió per competències, elaborar un programa de planificació de recanvi generacional, establir mecanismes per detectar iniciatives innovadores entre els professionals, millorar la qualitat dels sistemes de selecció de personal, potenciar els processos de mobilitat voluntària, augmentar l’estabilitat en l’ocupació, actualitzar el Pla d’igualtat, aplicar mesures que permetin conciliar la vida laboral amb la familiar i la personal, adaptar el lloc de treball a professionals que pateixin problemes de salut i organitzar activitats entre els professionals per promocionar una vida saludable.