dijous, 24 de març del 2016

El conveni del transport sanitari a Catalunya fins a 2017



El passat dia 25 de febrer de 2016 es van reunir la part social i la part empresarial en Acta Paritària. Després de les propostes per part de ACEA la reunió es tanca en «Sense Acord», prorrogant-se l’actual conveni fins a l’any 2017.

La patronal presenta les diferents modificacions dels articles, i només accepta modificar els apartats del conveni de:
  1. Categories laborals.
La patronal vol equiparar la categoria de TES amb la de TTS, és a dir, igual categoria per a formació més extensa. Però posa com a condició que els TES estiguin 2 anys de pràctiques o formació i després estar 6 anys per a poder cobrar la categoria de TES/TTS. La part social no ho accepta.
  1. Contractes en pràctiques.
La patronal ofereix un 25% de conversió de contractes en pràctiques o formació a indefinit, en un còmput de 4 anys, sense assenyalar el còmput anual que es faria aquesta conversió.
  1. Taules salarials.
La patronal vol modificar el conveni en aquest apartat posant com a concepte les retallades del 3,5% actuals.
Com no s’arriba a cap acord l’actual conveni queda prorrogat fins a l’any 2017. La patronal tampoc va voler redactar un nou text per a la negociació del conveni. Totes les parts s’estan oblidant del descompte del 2,5% que es va treure en paral·lel com als funcionaris, i aquests ja l’han recuperat. En realitat els professionals del sector estan suportant una retallada del 6%.
Volem recordar que les empreses només busquen abaratir els sous, ja que amb el nou concurs del transport sanitari a Catalunya algunes empreses van fer ofertes fins al 15% per sota de l’estipulat. Volen que aquestes baixades temeràries les assumeixin els mateixos treballadors. Això és inacceptable.
Als informes que va fer el SEM ja es remarcava que les baixades temeràries recaurien en els sous dels treballadors, i això no ho podem permetre de cap manera.