dijous, 17 de novembre del 2016

Mesa sectorial ICS 11 de novembre de 2016



Sentència concurs-oposició DUI-2010
El dia 24 d’octubre es va traslladar un escrit al Tribunal Superior de Justícia i encara s’ha respost sobre si l’aplicació de la sentència afectarà a tots els aspirants o només als demandants. Encara estan dins del termini d’emetre resposta i l’ICS dubta si serà abans de finals d’aquest any.

Compensació formació online obligatòria 
S’acorda que a partir de 2017 tota formació, ja sigui presencial o online, obligatòria que no es pugui realitzar dins la jornada laboral, serà compensada.

Gestió de les IT a primària pel personal Gestió i Serveis
Els professionals que poden emetre i signar els comunicats de baixa és exclusivament el personal facultatiu. Això no treu que el personal GIS pugui executar l’ordre d’impressió si el personal facultatiu els ho habilita a l’e-CAP. 


Realització de cursos com a  objectiu dins les DPO
A partir del 2017 no hi haurà l’obligatorietat de realitzar determinada formació dins les DPO. Per a l’any vinent es treballarà amb la intenció d’assolir un catàleg d’objectius informatitzat que marqui la línea dels objectius que es poden posar .

Funcionament equips de transplantaments: 
L’ICS informa que els hospitals on es realitzen transplantaments es remunera aquesta activitat com a atenció continuada al personal facultatiu i DUI, ja que la darrera normativa vigent així ho contempla. Es sol·licita una unificació de criteris adequats a tots els professionals que es veuen implicats en aquests processos (zeladors...). 

Aplantillament del 2016 
A data 31 d’octubre l’aplantillament de l’ICS és de 1259 professionals. S’ha pasat de fer interinatges a partir de 18 mesos de contracte, a fer-ho a partir de 15 mesos. Previsió de que n’aplanillaran uns 500 més d’aquí a final d’any.

Reordenació de la categoria de Zelador/a a l’Àmbit d’Atenció Primària
L’ICS es compromet a crear un grup de treball el gener de 2017. El Pla d’Ordenació de Recursos Humans 2016-2020 (PORH) ja preveia la creació d’aquest grup de treball, que establia pel 2017.