divendres, 15 de setembre del 2017

La cúpula directiva del Departament de Salut, advertida per el Tribunal Constitucional



Malgrat que des de la Intersindical-CSC no sempre compartim els continguts del seu bloc, aquest cop no queda més que felicitar i compartir el seu contingut

Publica RBA

Les amenaces institucionals a ciutadans denoten que l’estigma del franquisme continua present, així com el baix nivell democràtic d’aquells que les formulen.
Més enllà d’ideologies, més enllà de discrepàncies en el model sanitari i més enllà de determinades decisions, fets i actituds discutibles, avui hem d’estar al costat dels màxims responsables del departament de Salut, que han vist greument amenaçada la seva llibertat.

El butlletí oficial de l’Estat (BOE) determina en la seva edició del passat divendres dia 8 de setembre, les persones que han de ser advertides personalment sobre l’admissió a tràmit del recurs contra el Decret 140/2017 de la Generalitat de Catalunya en el que s’estableixen les normes per a la celebració del referèndum d’autodeterminació, petició impulsada per el govern espanyol. Entre les moltes persones i institucions incloses hi ha el Consell Executiu de la Generalitat en ple, tots els membres del govern català, la cúpula directiva de TV3 i Catalunya Ràdio, la del departament d'Ensenyament i també alts responsables de molts altres estaments. Pel que fa al departament de Salut hi trobem les persones següents:    
"a)…Consejero de Salud: D. Antoni Comín i Oliveres
b)…a D. David Elvira i Martínez, Director del Servicio Catalán de la Salud; a D. Josep Maria Argimon i Pallas, Subdirector del Servicio Catalán de la Salud; a D.a Cristina Nadal i Sanmartín, Directora del Área de atención sanitaria del Servicio Catalán de la Salud; a D. Xavier Rodríguez Guasch, Director de Servicios del Departamento de Salud; a D.a Eva Sánchez Busquets, Directora de Entidades públicas, Patrimonio e Inversiones; a D. Marc Ramentol Sintas, responsable de la Oficina de análisis y estrategia
c)…Se les advierte a todos ellos de su deber de impedir o paralizar cualquier iniciativa que suponga ignorar o eludir la suspensión acordada. En particular, de que se abstengan de iniciar, tramitar, informar o dictar, en el ámbito de sus respectivas competencias, acuerdo o actuación alguna que permita la preparación y/o la celebración del referéndum sobre la autodeterminación de Cataluña regulado en el Decreto objeto de la presente impugnación, apercibiéndoles de las eventuales responsabilidades, incluida la penal, en las que pudieran incurrir en caso de no atender este requerimiento."
Davant d’aquesta amenaça els ciutadans no podem més que fer arribar la nostra solidaritat a totes les persones afectades, i en particular als responsables del departament de Salut.
Què és el que preocupa al govern espanyol respecte al departament de Salut? Que puguin cedir els centres d’atenció primària per fer-los servir com a punts de votació? Que les dades de la targeta sanitària puguin servir per a fer el cens electoral? Sigui quina sigui l’actuació del departament de Salut el dia del referèndum, on és el justificant per amenaçar d’aquesta manera a les persones?
Sembla tanmateix com si España hagués tornat a les èpoques de la Inquisició amb un govern “martillo de separatistas” com Torquemada ho fou dels pobres heretges. Sens dubte un país d’una molt baixa qualitat democràtica que utilitza la via de l’amenaça perquè és incapaç d’utilitzar la via del diàleg i del convenciment, atès que no té el més mínim argument per seduir al poble de Catalunya.
Sigui com sigui, la cúpula dirigent del departament de Salut, excepció feta del secretari general, ha estat advertida pel TC avisant-los que no pot fer res que guardi cap relació amb el referèndum d’autodeterminació convocat per el dia 1 d’octubre. Des del blog he discrepat moltes vegades, bàsicament sobre les maneres però alguna vegada també sobre el fons de les actuacions del departament de Salut, i ho continuaré fent tantes vegades com cregui que cal fer-ho, però en unes circumstàncies com aquestes, quan se’ls senyala amb la vara de l’amenaça per un organisme com el TC, desprestigiat i des-legitimat davant dels ulls de la ciutadania per actuar com a braç executor de les decisions del govern espanyol  i per tant,  posant la Institució sota les ordres directes del govern de Madrid, entenc que ha arribat l’hora de tancar files, de deixar les diferències de banda, guardar les ideologies a l’armari, i donar ple suport a totes les persones que estan patint en primera persona aquesta injusta situació.
Antoni Comin, David Elvira, Josep Maria Argimón, Cristina Nadal, Xavier Rodríguez, Eva Sánchez i Marc Ramentol, estem amb vosaltres. Teniu el suport incondicional del sector sanitari català:
“You’ll never walk alone”