dimarts, 7 de gener del 2020

Mesa General de Negociació (MEPAG) 13 de desembre

MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ DE 13 DE DESEMBRE

Repartiment del fons addicional de 2019
La Intersindical-CSC ja vam criticar en el seu moment l’estatalització de la negociació col·lectiva en vincular qualsevol acord en matèria retributiva al que es decideixi a Madrid entre els sindicats d’obediència espanyola i el Govern de torn. Això allunya els acords assolits de la realitat del nostre país: increment de l’IPC, PIB...
Doncs bé, aquest any s’havia de repartir un 0,25 % d’increment per mitjà del fons addicional. La reunió de la MEPAG va acabar sense acord entre l’Administració i la part social i de manera unilateral l’Administració ha decidit portar la seva proposta al Govern de la Generalitat.

Aquesta proposta contempla dues vessants:

La primera és repartir ara uns 2,4 milions d’€ a millores dels nivells mínims, cosa que té tot el suport de la Intersindical-CSC i que enllaça amb la nostra reivindicació d’un salari mínim català de 1300 €, i a solucionar deficiències de complements salarials detectades al llarg del temps d’alguns cossos generals i altres d’específics que al nostre entendre s’haurien de corregir via pressupostos públics.
La segona i en la que la Intersindical-CSC no podem estar gens d’acord és la decisió de destinar el 2020 els 11 milions d’€ restants del fons addicional al Pla de pensions del personal de la Generalitat. En el nostre moment ja ens vam posicionar en contra de qualsevol Pla de pensions lligat a fons d’inversions privats ja que creiem que les pensions han de ser sufragades pels pressupostos públics.

Continuem treballant per millorar les condicions dels treballadors i treballadores públiques!