dijous, 21 de maig del 2020

Pius Hospital de Valls: Per la igualtat en la sanitat pública

Sota el lema Per la igualtat en la sanitat pública, aquest dimecres van dur a terme una concentració de 5 minuts a les portes de l’hospital, que s’adheria a les d’altres hospitals de Catalunya, centres sociosanitaris, àrees bàsiques, centres de salut mental i residències geriàtriques

Un cop la corba de la pandèmia sembla que minva, arriba l’hora de les reclamacions. Les persones que treballen en sanitat, que han fet tot un exercici de responsabilitat durant aquesta crisi sanitària amb un esforç immesurable, comencen a reclamar les millores de les condicions laborals.

Des del Pius Hospital de Valls treuen fum, doncs fa 12 anys que no cobren la paga per objectius, anomenada DPO, com fan tant altres hospitals de la sanitat pública. Així com tampoc han recuperat cap de les dues pagues extres manllevades durant la crisi.

D’altra banda, el Govern de la Generalitat no té en compte les treballadores del conveni SISCAT per a la paga de compensació COVID.

Al centre sociosanitari les infraestructures són obsoletes. Les habitacions no tenen dutxa i la majoria no tenen ni bany (19 de les 24 habitacions). Cap bany compleix mides ni normativa, les finestres, de fusta, no tenen doble vidre.... Tot això sense tenir en compte l’evident la manca de personal i els grans sous del Consell d' Administració, polítics de l'Ajuntament.

Aquests problemes històrics de l’hospital els porten a reclamar que Generalitat se’n faci càrrec, ara està ens mans de l’Ajuntament, per tal de posar-hi solució.