dimecres, 20 de maig del 2020

Reforcem les plantilles

La sectorial de sanitat de la Intersindical-CSC ha fet arribar aquest escrit a la Direcció del CatSalut i a l'ICS, on es posa de manifest la necessitat  de recuperar i enfortir les plantilles del nostre sistema de salut. No fer-ho posaria en risc el sistema i la pròpia salut de la població. 

Aquesta reclamació també és una de les recomanacions que fa la Comissió Europea que en seu informe d'avui mateix. Detecta mancances en efectius i recursos, així com en condicions laborals pels professionals del sector de sanitat. 

Avui mateix s'ha fet públic un Informe elaborat per la Comissió Europea, que avalua i fa un seguit de recomanacions sobre la resposta a la pandèmia del coronavirus, per part del sistema sanitari a l'estat espanyol. Entre les seves consideracions l'informe fa esment a com aquesta pandèmia ha tensionat el sistema sanitari i ha posat en relleu problemes de tipus estructural, com són la manca de recursos i efectius, les condicions laborals, deficiències en infraestructures. Aquest informe reconeix el bon resultat en salut malgrat el nivell baix en inversions. I constata que malgrat la pandèmia actual el sistema haurà de seguir fent front a l'envelliment de la població i a l'increment de les malalties cròniques. En aquest aspecte l'atenció Primària té i tindrà un paper essencial, i per això que cal tenir garantits tots els recursos necessaris. 

Entre les recomanacions per part de la Comissió Europea trobem la necessitat de prendre les mesures que facin efectiva la capacitat del sistema de salut, protecció de l'entorn ocupació del sector sanitari i millora de les condicions laborals i el foment de la investigació i innovació pública i avançar en matèria d'infraestructures. 

Accedeix a l’informe