divendres, 9 d’octubre del 2020

No deixem morir la Primària

Per un Acord Nacional per a l'Atenció Primària

L’Atenció Primària a Catalunya està caient pel precipici. La pandèmia està posant al descobert els llargs anys de desinversió i desgast a l’Atenció Primària, que encara no s’havia recuperat de les retallades iniciades al 2010. 

L’Atenció telefònica ha col·lapsat els centres sanitaris i la presencialitat i proximitat dels pacients, un dels factors vitals per la salut ciutadana, ha desaparegut. 

Necessitem URGENTMENT millorar les condicions laborals de tots els professionals de la sanitat. Medicina, Infermeria, TCAI, Gestió i serveis, treballadores socials, personal de neteja... han vist com la feina s’ha multiplicat fins l’infinit i per desgràcia, no ho han fet els recursos per a fer-hi front. 

El 2018 ja vàrem convocar vaga exigint Enfortir Primària, en la qual l’empresa ni ens va voler escoltar. Actualment, ens trobem encara en una situació pitjor. Ara cal que entengui que l’Atenció Primària és una part vital també de l’engranatge del País. Si cau l’Atenció Primària les conseqüències poden ser molt negatives. Per tant, per a defensar tot el personal de l’Atenció Primària: Ho vàrem fer i ho tornarem a fer. 

Demanem al Departament de Salut, a l’Institut Català de la Salut, a Entitats Primaristes, entitats veïnals, entitats socials i a la resta de sindicats de l’ICS treballar per un Acord Nacional per l'Atenció Primària i millorar les condicions laborals de tot el personal que treballa a la sanitat. Perquè a sanitat #som1equip, i no deixarem ningú enrere. #reforcemAP