dimarts, 22 de desembre de 2020

Des del gener del 2021 s’amplia el permís de paternitat a 16 setmanes

 L'1 de gener del 2021 entra en vigor l'equiparació de permisos de maternitat i paternitat i s'allarga fins a les 16 setmanes. D'aquesta manera, i per primera vegada a la història, tant mares com parelles, en el cas que n'hi hagi, disposaran de 16 setmanes de permís retribuït. 

Com es poden dividir aquestes setmanes?
 6 setmanes obligatòries, a jornada completa i ininterrompudes, posteriors al part. En el cas d'adopció serà posterior a la resolució judicial o decisió administrativa. 


 Les 10 setmanes restants cal gaudir-les en períodes setmanals dintre de l'any següent al part, o bé a la resolució judicial o decisió administrativa en el cas d'adopció. 

 Es pot alternar aquestes setmanes? La parella pot guardar-se dies per quan s'acabi el permís de l'altre?
 Sí, sempre i quan siguin setmanes senceres. Les sis primeres setmanes sí que s'han d'agafar de manera completa dos progenitors. Després es pot adaptar i escollir la millor fórmula per conciliar vida professional i cures del nounat. 

 Què passa amb mares solteres o famílies monoparentals? Quantes setmanes tenen?
 En el cas de famílies amb un membre adult les setmanes de baixa seran també de 16.   

2 comentaris:

  1. La resposta a qué passa amb les mares solteres i families monoparentals crec que la resposta és ambigua. Tindràn 16+16 de l’altre progenitor o unicament les 16 seves?

    ResponSuprimeix
  2. A hores d'ara està en mans del Tribunal Suprem que ha d'interpretar l'aplicació de la llei

    ResponSuprimeix