dimecres, 7 de juliol del 2021

La Intersindical insta als partits catalans al Congrés a votar contra el decret de reducció de la temporalitat a les administracions

Respecte el Pla per reduïr la temporalitat a les administracions públiques signat pel Ministerio de Política Territorial y Función Pública i les centrals sindicals CCOO; UGT i CSIF, des de la Intersindical ESTEM EN DESACORD amb els acords signats, considerem que no són una solució òptima a l'estabilització de les plantilles ni una correcta planificació de futur que permeti reduir la precarietat a l’administració pública.

1. Els nous processos d’estabilització, plantejats pel personal amb més de 3 anys de permanència abans de 31/12/2020, no impliquen cap canvi substancial respecte anteriors processos d’estabilització i segueix posant en perill el coneixement i l’experiència de moltes persones interines amb les places ocupades amb abús de temporalitat en l'actualitat.

  • Creiem insuficient l’augment de la puntuació de la fase de concurs obert a 40 punts en els processos de selecció que s’han d’executar abans de 31/12/2024. En aquest sentit, el posicionament defensat per la Intersindical va ser, preferentment la modalitat de concurs de mèrits en el procés de selecció, mitjançant la reforma de l’article 61.6 de l’EBEP, que permeti aquesta excepcionalitat en el funcionariat interí, atès l’abús de temporalitat.
  • La indemnització prevista de 20 dies per any treballat considerem que és insuficient i no dona compliment a la sentència del TJUE que demana l’establiment d’indemnitzacions suficientment dissuasòries.
  • El mecanisme de seguretat de les borses de treball del personal actualment interí que perdi la plaça ofertada, no es cap avenç significatiu atès que ja era aplicable si així ho recollien les bases de la convocatòria.
  • Segueix en mans de l’estat espanyol la imposició de les taxes de reposició dels treballadors i treballadores a les administracions públiques catalanes. Per tant continuen determinant des de Madrid les necessitats dels serveis públics catalans i impedeix la recuperació de la gestió pública directa dels serveis que han estat privatitzats.

2. Amb la reforma de l’EBEP per la situació de nou personal interí o aquells que no tinguin 3 anys de permanència abans de 31/12/2020

  • a) La proposta d’amortitzar les places amb més de 3 anys des del nomenament sense haver convocat el procés de selecció per la seva estabilització, fa recaure exclusivament la responsabilitat de la manca de planificació de les administracions als treballadors i treballadores dels serveis públics.
  • b) La indemnització de 20 dies per any treballat que es genera a partir del termini incomplert, considerem que és inacceptable.
  • c) El model plantejat tendeix a la privatització dels serveis públics per l’amortització i supressió de les places que faran decaure el correcte funcionament d’aquests serveis per la ciutadania.

Des de la Intersindical instem a la Generalitat de Catalunya a recórrer el text que s’aprovi i impulsar una Llei de Funció Pública catalana que doni resposta a les demandes plantejades contra la precarietat a la globalitat de les administracions públiques catalanes i el reconeixement de les competències pròpies en aquest àmbit, així com demanar el posicionament en contra dels representants electes dels partits polítics catalans al Congreso de los Diputados al decret llei.