L’1 de gener de 2007 el personal facultatiu va començar a cobrar el complement de dedicació exclusiva a canvi de no dedicar-se a altres activitats remunerades pròpies de l’exercici de la professió per compte propi o d’altri, llevat de la docent; i de realitzar la jornada anual o setmanal pròpia del col·lectiu.
Aquest complement és fruit del II Acord de la Mesa Sectorial de negociació de sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut. Un acord que ja ha estat denunciat per la part social, cosa que comportarà la negociació d’un nou acord sobre condicions de treball.
Des de llavors ha plogut molt i fins i tot estem patint una pandèmia, l’inici de la qual està a punt de complir dos anys. Una pandèmia que ha demostrat que totes les categories som imprescindibles
Des de ja fa força temps, l’ICS ha implantat l’horari lliscant i això dificulta l’accés a una segona feina a aquelles que ho requereixen per la seva situació personal.
Tampoc podem deixar de tenir en compte la tendència de l’ICS a maximitzar les categories, cosa que acaba fent que les professionals acabin assumint tasques d’una categoria superior a la seva. Així com la sobrecàrrega de treball per unes ràtios allunyades de la realitat del nostre país.
Per tot això, ara és l’hora que el III Acord inclogui el complement de dedicació exclusiva per a totes les categories. Cal millorar les condicions laborals de les professionals per tal de posar fi a l’emergent dèficit de personal en certes categories, de posar en valor la seva expertesa i implicació amb l’empresa, per la fefaent maximització funcional de les categories professionals, per atreure talent professional, per... Complement de dedicació exclusiva per a totes les categories JA.