dimecres, 11 de gener del 2023

Complement d'atenció primària i complement de desplaçament | Criteris d'establiment a l'ICS

 

A l’apartat 9.3 del II Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut (enllaç al DOGC) es descriuen diferents retribucions complementàries entre les quals es troben el Complement d'atenció primària i el Complement per desplaçaments. Però quin són els criteris que l'ICS fa servir per establir-los a cada professional? Tot seguit us ho expliquem:

Us fem a mans la resposta que la Unitat d’Informació de l’ICS ha donat a la SAIP presentada per La Intersindical davant de la consulta de professionals dels col·lectius de diplomades d’infermeria, treballadores socials i facultatives especialistes en relació els criteris d'establiment dels complements d'atenció primària i complement de desplaçament:

Complement d’atenció primària (C015B) del personal facultatiu

Pel que al complement d’atenció primària (C015B) del personal facultatiu, es té en compte, d’una banda, la unitat productiva o centre de treball, i de l’altra, el número de targetes sanitàries individuals (TSI) assignades a cada facultatiu.

La unitat productiva està catalogada d’acord amb la dispersió territorial (es poden atorgar valors de D1 a D6 d’acord amb les taules retributives) i segons les característiques socioeconòmiques (es poden atorgar valors que van des de S1 a S4, que apareixen també en les taules de referència). 

A banda, i segons el número de TSI que cada professional té assignades, s’ha de tenir en compte la seva distribució per franges d’edat i aplicar-hi la ponderació que es pot veure a la columna “població ponderada” a les taules retributives. 

El valor total resultat d’aplicar aquesta ponderació servirà com a valor de referència

El valor de TSI ponderades permet escollir la fila a partir de la qual situar l’import segons la dispersió i les característiques socioeconòmiques.

Complement de desplaçament (C022) del personal facultatiu

Pel que fa al complement de desplaçament (C022) del personal facultatiu, es parteix també de la informació del centre de treball pel que fa a la dispersió geogràfica i en segon lloc al número de TSI ponderades segons s’ha explicat anteriorment.

Complements d’atenció primària(C015B) i de desplaçament (C022) per a les diplomades d’infermeria i treballadors socials adscrits als EAP

En relació amb els complements d’atenció primària i de desplaçament, per a les diplomades d’infermeria i treballadores socials adscrites als EAP, el criteri per a l’obtenció de l’import a percebre és també similar. 

Per al complement d’atenció primària es parteix de la catalogació de les característiques socioeconòmiques de la unitat productiva, es busca el valor del complement d’atenció primària a la taula*.

Pel que fa al complement de desplaçament, es parteix de la catalogació de la dispersió geogràfica i es busca el valor a la taula*.


*Podeu accedir a la taula en la següent imatge:


Les taules retributives (llibre de retribucions) del pesonal estatutari de l'ICS estableixen els imports a percebre en atenció als precitats criteris (enllaç al llibre de retribucions del personal estatutari de l'ICS (pestanya Altres col·lectius)).

Escoltem i gestionem demandes, neguits i dubtes de les professionals.
A Sanitat totes #Som1Equip
ics@intersindical-csc.cat