dijous, 7 de desembre del 2023

Els serveis mínims per als dies 12 i 13 de desembre VAGA ICS

En aquesta entrada de La Intersindical a l'ICS us informem dels serveis mínims que ha declarat el Conseller d’Empresa i Treball, en desacord amb La Intersindical i la resta de forces convocants de la vaga UNITÀRIA pels dies 12 i 13 de desembre de 2023.

Normal funcionament: 

  • Del Servei d'urgències, tant l'atenció de malalts externs com l'atenció dels malalts ingressats a les unitats d'observació d'urgències, a criteri del metge encarregat del malalt (, Urgències d'hospitals,CUAP, PAC, PADES).
  • De les Unitats especials: unitats de cures intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d'hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, així com totes aquelles altres que puguin tenir la consideració d'unitats especials d'urgència vital.
  • Del circuit assistencial COVID-19.
  • Del servei de neteja mantindrà l'activitat normal en les àrees d'alt risc.
  • Del servei de coordinació d'urgències i els sistemes d'emergències mèdiques, en atenció a les especials característiques de l'assistència prestada

Centres d'assistència extrahospitalària(CAP, consultoris locals, CUAP i PAC) 

  • es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre
    • CAP, amb un 25% de la plantilla
    • CUAP, PAC, SEU/SOU: amb l'assistència normal pròpia dels serveis d'atenció continuada.
    • Els centres de salut mental garantiran la presència de dos professionals com a mínim, previ informe tècnic justificatiu per part de la direcció del centre de salut mental.

Tractaments de radioteràpia i quimioteràpia

S'han de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i, en altres situacions, a criteri del facultatiu que atengui el malalt.

Activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu

S'haurà d'atendre l'activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu a criteri de la direcció mèdica, escoltat el cap de servei, tant pel que fa referència al preoperatori com al postoperatori.

Dret d'atenció dels malalts ingressats

Mentre estigui ingressat, tot malalt haurà de ser respectat en el seu dret a ser atès, tant des del punt de vista assistencial, com des del bàsic d'infermeria i hoteler.

Serveis de neteja i d'hoteleria

Els serveis de neteja i d'hoteleria han de quedar garantits, tant si aquest servei el realitza el personal propi de cadascun dels centres, com si estan encomanats a empreses concessionàries.

Transport sanitari

s'haurà de garantir el servei per atendre totes les urgències sanitàries de qualsevol tipologia i requeriment, per tractaments oncològics, de diàlisi i d'oxigenoteràpia. Igualment, s'haurà de garantir el servei per a la realització de proves que siguin urgents a criteri del facultatiu.

El trasllat de pacients donats d’alta al servei d’urgències, que necessitin, segons criteri facultatiu, la utilització del transport sanitari per abandonar les dependències assistencials.

Resta de serveis no previstos en els apartats anteriors

Funcionaran amb el mateix règim que en un dia festiu, exceptuant aquells centres on la plantilla sigui igual a la dels dies laborables, en que passarà a ser del 50% (en situació de nombre imparell s'arrodonirà el personal de servei sempre per excés).

Recordeu:

  • La direcció dels centres afectats, un cop escoltat el Comitè de Vaga, ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims .
  • Aquests serveis mínims els ha de prestar, preferentment, si n'hi ha, el personal que no exerceixi el dret de vaga. 
  • Les persones designades per fer els serveis mínims han de rebre una comunicació formal i efectiva de la designació.


MATERIAL DE VAGA  Cartell de Vaga (PDF) (ImatgeMaterial per categories o estaments (carpetaCartell de serveis mínims (PDF)

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!

📧 ics@intersindical-csc.cat