diumenge, 3 de desembre del 2023

Els serveis mínims durant la vaga en serveis essencials

En cas que la vaga convocada afecti a sectors encarregats de la prestació dels serveis públics s’han d’establir serveis mínims, en el cas de l'Institut Català de la Salut i de l'àmbit sanitari, amb la finalitat de garantir els serveis essencials en tots els centres,s erveis i establiments sanitaris.

La direcció dels centres afectats, un cop escoltat el Comitè de Vaga, ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims .

Aquests serveis mínims els ha de prestar, preferentment, si n'hi ha, el personal que no exerceixi el dret de vaga. 

Les persones designades per fer els serveis mínims han de rebre una comunicació formal i efectiva de la designació.

Per a l’establiment dels serveis mínims s’ha de tenir en compte que aquests siguin raonables i que mantinguin una proporció als possibles perjudicis que la vaga pot produir a tercers.

No seran legals uns serveis mínims que pretenguin mantenir tota l’activitat.

La direcció dels centres afectats, un cop escoltat el Comitè de Vaga, ha de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims que se estableixi pel Conseller/a d'Empresa i Treball, exclòs el del Comitè de Vaga. 

Aquests serveis mínims els ha de prestar, preferentment, si n'hi ha, el personal que no exerceixi el dret de vaga (llegir+)

La direcció s'ha d'assegurar que les persones designades per fer els serveis mínims rebin una comunicació formal i efectiva de la designació.


MATERIAL DE VAGA  Cartell de Vaga (PDF) (ImatgeMaterial per categories o estaments (carpetaCartell de serveis mínims (PDF)

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat