dimecres, 25 de maig del 2011

MÉS RETALLADES ALS FUNCIONARIS PER ESTALVIAR FINS A 25 MILIONS

Segons informa l’Avui:

El govern suspèn l'aportació al pla de pensions dels empleats públics i redueix a la meitat el fons d'acció social per al 2011
El govern presentarà els pressupostos el 31 de maig i els departaments han d'anar tancant els seus números. En el marc de la política d'estalvi empresa pel govern d'Artur Mas, Governació ha plantejat als sindicats noves retallades dels salaris públics que suposaran l'estalvi d'uns 25 milions d'euros. El govern suspendrà l'aportació al pla de pensions, que l'any passat va suposar uns 13 milions, i reduirà a la meitat la dotació del fons d'acció social, que passarà dels 24 milions de l'any passat a 12 milions. Les mesures no afectaran la nòmina però sí les pensions i els ajuts socials.

En la primera reunió de la mesa de la funció pública amb els sindicats, celebrada dilluns 23 de maig, el govern va proposar també suprimir el complement de productivitat, proposta que ahir va retirar davant la negativa dels sindicats. Els sindicats, abans de pactar res, volen saber l'impacte econòmic de la mesura, que el govern no els ha explicat. Han demanat que es negociï també la recuperació de les aportacions congelades a partir del 2012.
En canvi, el Departament de Governació dóna per tancades les negociacions perquè consideren urgent prendre una decisió de cara a tancar els pressupostos i no volen ni allargar la negociació ni ampliar-ne l'abast. Els sindicats han demanat que s'acompanyin les mesures amb un pla més ampli d'ocupació que inclogui un compromís de no retallar llocs de treball.
Un 15% menys de salari en un any
Un problema del nou plantejament de retallades als funcionaris, gairebé tan important com les mateixes retallades, és que plou sobre mullat. El col·lectiu va patir una reducció salarial del 5% l'any passat, una congelació aquest any, i està suportant reduccions de recursos. S’ha acumulat un 15% de pèrdua de poder adquisitiu en dotze mesos.