dimecres, 25 de maig del 2011

NOVETATS RETALLADES

El Govern s’ho repensa i intenta minimitzar les noves retallades.


Durant la reunió d’ahir de la Mesa General de Negociació, l’Administració, davant  l’oposició dels sindicats i malgrat la falta de propostes concretes d’alguns d’ells, va donar marxa enrere i va minimitzar les retallades anunciades.

La nova proposta del Govern, textualment i segons la seva nota informativa, és la següent:

-     Suspensió de l'aportació al pla de pensions corresponent al 2011.
-   Manteniment d'una quantia del Fons d'Acció Social, equivalent al 50% de la dotació de l'any 2010.
-     Manteniment del complement de productivitat, ja que el Govern diu que continua apostant per premiar l'esforç, la proactivitat i les aportacions dels treballadors públics per a la millora de l'Administració i dels serveis que presta.

De totes maneres, no deixa de ser una retallada i alguns d’aquests drets ja van servir en el seu temps per minimitzar els efectes de la congelació salarial i la pèrdua de poder adquisitiu del personal de l’Administració Pública.

Potser ja és hora de demanar una compensació i començar a negociar un compromís de recuperació de poder adquisitiu quan la situació econòmica millori, així com la dotació dels recursos humans necessaris per una sanitat pública de qualitat.

Si continuem retallant drets i, a més, retallant personal i prestacions tenim clar que això no significarà una millora dels serveis públics. Més aviat produirà l’efecte contrari. I llavors es posarà l’excusa que “hem de privatitzar perquè això no funciona”.