dissabte, 17 de setembre del 2011

L'HOSPITAL DE SANT PAU PRESENTA UN ERO QUE AFECTA 1.500 TREBALLADORS, LA MEITAT DE LA PLANTILLA


Segons publica l’Ara

 

El centre pretén estalviar uns 10 milions d'euros en els pròxims 15 mesos. La regulació acabarà perjudicant més personal del que inicialment havia previst el comitè d'empresa
L'Hospital de Sant Pau ha presentat aquest divendres al departament d'Empresa i Ocupació un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta un total de 1.491 treballadors, pràcticament la meitat de la plantilla. D'aquests, 1.428 patiran una suspensió de 15 dies entre l'1 d'octubre del 2011 i el 31 de desembre del 2012, mentre que 63 s'hi veuran afectats durant els 15 mesos. L'objectiu és estalviar durant aquest període 10 milions d'euros, i l'Hospital assegura que s'ha fet pensant a "minimitzar l'impacte assistencial i laboral".

Aquest ERO temporal ha acabat perjudicant més personal del que inicialment havia previst el comitè d'empresa, que la setmana passada calculava que afectaria uns 900 treballadors. Un portaveu del centre insisteix, però, que "no s'acomiada gent, treballaran menys hores". El centre al·lega que s'ha arribat a aquesta situació per la manca d'entesa amb el comitè d'empresa.